Skip to main content

Kleen4Care

Zorgonderwijs combinatie in Voorhout

Op de locatie in Voorhout is K4C een samenwerking aangegaan met de Leo Kannerschool SO om een combinatie van zorg en onderwijs op maat te creëren.

De nevenlocatie van de Leo Kannerschool SO is gevestigd op de bovenetage van K4C in Voorhout. In het klaslokaal geeft een leerkracht van de Leo Kannerschool SO vijf dagen per week les. De leerkracht wordt ondersteund door een orthopedagoog en een onderwijsspecialist. Tijdens de lesmomenten is er een begeleider vanuit K4C aanwezig.

Het onderwijs is bedoeld voor leerlingen die niet in staat zijn onderwijs te volgen in een groepssetting op school. Denk hierbij aan leerlingen die bijvoorbeeld door hun prikkelgevoeligheid niet in een grote groep kunnen functioneren.

De zorg en het onderwijs zullen twee losstaande aspecten blijven, maar werken nauw met elkaar samen. Het doel is om deze thuiszitters op een verantwoorde manier voor te bereiden op terugkeer naar een groepssetting binnen een school. Dit houdt in dat het kind nauwlettend gevolgd wordt door de Leo Kannerschool SO op het gebied van schoolse vaardigheden, cognitieve vaardigheden en belastbaarheid. Hierbij wordt geregeld geëvalueerd in hoeverre en/of wanneer het kind klaar is voor de doorstroom naar een groepssetting binnen een school.

Kleen4Care

Zorgonderwijs combinatie in Woubrugge

Bij K4C is er een mogelijkheid om het zorgtraject te combineren met onderwijs. Dit wordt een zorgonderwijs combinatie genoemd. Op de locatie in Woubrugge is K4C een samenwerking aangegaan met School zonder Muren om deze combinatie van zorg en onderwijs op maat te creëren. School zonder Muren is onderdeel van de Prof. Dr. Leo Kanner Onderwijsgroep.

In het pand van K4C Woubrugge is er een ruimte beschikbaar gesteld die gebruikt wordt als klaslokaal. In het klaslokaal geeft een vaste leerkracht uit School zonder Muren les. Tijdens de lesmomenten is er in de klas een begeleider vanuit K4C aanwezig.

De zorgonderwijs combinatie is bedoeld voor cliënten die in zorg zijn bij K4C. De cliënten die in aanmerking komen voor de zorgonderwijs combinatie blijven ingeschreven staan bij een externe school. Deze school vraagt het onderwijstraject aan. Binnen twee jaar moet er perspectief zijn richting een fysieke school.

Meer informatie over School zonder Muren is te vinden op
www.leokanner-schoolzondermuren.nl.

Is er geen passend onderwijs voor uw kind?

Samen staan we sterk

Meld uw kind direct online aan of neem contact op.
Wij bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Direct aanmeldenNeem contact op