Skip to main content

Kleen4Care

Zorgonderwijs combinatie

Kleen4Care en de Leo Kannerschool zijn een samenwerkingsverband aangegaan om een combinatie van zorg en onderwijs op maat te creëren. 

Het komt regelmatig voor dat kinderen thuiszitten omdat er geen passende onderwijsplek is voor het kind. Speciaal voor deze thuiszitters is Kleen4Care een samenwerking aangegaan met de Leo Kannerschool SO om een combinatie van zorg en onderwijs op maat te creëren. De nevenlocatie is gevestigd op de bovenetage van Kleen4Care in Voorhout. In het klaslokaal geeft een leerkracht van de Leo Kannerschool SO vijf dagen per week les. De leerkracht wordt ondersteund door een orthopedagoog en een onderwijsspecialist. Tijdens de lesmomenten is er een begeleider vanuit Kleen4Care aanwezig.

Het onderwijs is bedoeld voor leerlingen die niet in staat zijn onderwijs te volgen in een groepssetting op school. Denk hierbij aan leerlingen die bijvoorbeeld door hun prikkelgevoeligheid niet in een groep kunnen functioneren.

De zorg en het onderwijs zullen twee losstaande aspecten blijven, maar werken nauw samen. Het doel is om deze thuiszitters op een verantwoorde manier voor te bereiden op terugkeer naar een groepssetting binnen een school. Dit houdt in dat het kind nauwlettend gevolgd wordt door de Leo Kannerschool SO op het gebied van schoolse vaardigheden, cognitieve vaardigheden en belastbaarheid. Hierbij wordt geregeld geëvalueerd in hoeverre en/of wanneer het kind klaar is voor de doorstroom naar een groepssetting binnen een school.

Is er geen passend onderwijs voor uw kind?

Samen staan we sterk

Meld uw kind direct online aan of neem contact op.
Wij bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Direct aanmeldenNeem contact op